Esztétikai fogászat

 

Az esztétikai fogászat a mai kor emberének alapvető igényeit igyekszik kielégíteni. A hagyományos helyreállító fogászat kereteit kitágítva a fokozott esztétikai elvárásokhoz igazodik – mind a felhasznált anyagok, mind az alkalmazott technikák tekintetében. Az esztétikai fogászat nem önálló ágazata a fogászatnak, inkább egy különleges, napjainkban egyre inkább elvárt, kiemelkedő szakmai hozzáállás azon igazán kiváló orvosok részéről, akik a funkcionális precizitás mellett igyekeznek olyan helyreállításokat, restaurációkat végezni, amelyek visszaadják a természetes ép fogakra jellemző formákat, és visszatükrözik az élő fogak szép, összetett színvilágát.
 
Ezen munkák sok időráfordítást igényelnek a fogorvos részéről, aki a legkifinomultabb, legprecízebb kézimunkával igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy Önnek ragyogóan szép, valóban megnyerő és önfeledt legyen a mosolya. Az esztétikai fogászat speciális technikák ismeretét és a legmodernebb, kiváló minőségű anyagok felhasználását követeli meg mind a fogorvos, mind pedig a fogtechnikus részéről.
 
Érdemes tudni, hogy az esztétikai fogászat messze túlmutat a fogfehérítés témakörén – az esztétikai kezelések széles spektrumába beletartoznak a tökéletesen élethű, fogszínű, fémmentes restaurációk is, mint például:
  •  Procera és Cirkon koronák
  •  direkt héjak és kerámia héjak
  •  tömések, inlay-k
Amellett, hogy a fent említett fogművek esztétikusak, szépek, a mindennapi életben is kiválóan betöltik funkciójukat – és nagy előnyük még, hogy rendkívül tartósak.
 

Szép koronák és hidak az esztétika jegyében

Kiemelkedően magas szakmai színvonalú, modern rendelőnkben már rutinszerűen készülnek élethű, természetes hatású, esztétikus fogpótlások. A koronák és hidak elkészítésének legfontosabb szempontja a precizitás, a koronák és hidak tökéletes széli záródása, ugyanis az elálló szélű, rosszul záró koronák nehezen tisztíthatóak, ez pedig fogszuvasodáshoz, fogkövesedéshez, fogágybetegséghez, tasakok kialakulásához vezethet. A régi, hagyományos módszerrel készült koronák széle belenyomódik az ínybe, ezért az íny elszíneződik, kékes-lilás árnyalatúvá, és erősen gyulladttá válik. Az ilyen koronák esztétikailag kedvezőtlen megjelenést nyújtanak. A modern csiszoláskor azonban (vállas preparálás) a fogak anyagában körkörösen egy kis vállat alakítunk ki, a koronák szélei ezeken a finom kis vállakon ülnek, ezért nem nyomják az ínyt. A vállasan elkészített, szép porcelán koronák és az egészséges rózsaszínű íny együtt biztosítják a tökéletes esztétikát. A saját fogak az ujjlenyomatokhoz hasonló egyéni jelleggel bírnak, így egy adott szájba készítendő fogpótlások elkészítésénél nem lehet egy univerzális standardot követni. Rendelőnkben minden esetben a páciens egyéni fogszínének, fogai nagyságának, állásának, formájának, szabályosságának, stb. megfelelő, személyre szabott pótlásokat készítünk – a végeredmény ennek köszönhetően minden szempontból tökéletesen esztétikus.

Jöjjön el hozzánk egy általános kivizsgálásra, akár már holnap!